حساب کاربری |

پنل خورشیدی

فروش پنل خورشیدی و ملزمات آن در گارانتی بصورت کاملا تخصصی صورت می گیرد. پنل خورشیدی که در اصطلاح انگلیسی به آن Solar Panel گفته می شود، در واقع صفحاتی از نوع سیلیس هستند که بعد از اینکه فوتون های نور خورشید به آنها برخورد می کنند، آنها را به انرژی الکتریسیته تبدیل می کنند. این انرژی الکتریکی ایجاد شده می تواند در مصارف تجاری و مسکونی و حتی صنعتی مورد استفاده قرار بگیرند. سیستم های فتوولتاییک اکثرا دارای یک پنل خورشیدی هستند که توسط آن بتواند انرژی نور خورشید را به جریان الکتریکی تبدیل کرد. برای ذخیره انرژی تولید شده توسط صحفات خورشیدی نیاز به انواع باطری نیز وجود دارد. سپس توسط اینورترها یا مبدل های 12 ولت به 220 ولت برق ثابت یا مستقیم به برق متناوب تبدیل شده تا بتوان دستگاه های متداول الکتریکی و الکترونیکی ماننده یخچال یا تلویزیون و غیره ... را روشن کرد.

پنلهای خورشیدی یکی از شانسهای بشر در خصوص دریافت انرژی بصورت بی سیم می باشد. پنل خورشیدی به یک ماژول فتوولتاییک اطلاق می گردد که بصورت تکی یا گروهی روی یک تکیه گاه نصب می گردند تا بتوانند بصورت گروهی تولید انرژی نمایند. هر یک از ماژولهای پنل یک خروجی DC دارند که توان مشخصی دارد و توان متداول آنها بین 100 الی 320 وات می باشد.

راندمان پنل خورشیدی

راندمان یا بازده اکثر پنل ها به ندرت به 19 درصد برسد. راندمان اغلب پنل های خورشیدی چیزی مابین 12 الی 16 درصد است و همین راندمان است که مساحت سطح پنل خورشیدی را مشخص می کند. ماژول یا یک پنل خورشید منفرد توانایی تولید توان محدودی دارد و در بسیاری از تاسیسات تولید انرژی در سرتاسر جهان بصورت دسته جمعی از این پنل ها استفاده می شود. یک ترمینال یا سامانه خورشید اغلب بصورت آرایه ای ایجاد می شوند. عواملی که راندمان سلولهای خورشیدی را کاهش می دهند عبارتند از: گردوغبار، دوده، گرده ها، فضولات پرنده، خاکستر و ذراتی که روی پنل جمع می شوند. تا 30 درصد توان اصلی دستگاه بخاطر همین موارد ممکن است کاهش بیابد بنابراین لازم است هر از چندگاهی بنابر میزان آلودگی هوای محیط دستگاه، بایستی این تجهیزات نظافت و سرویس بشوند. لذا در صورتیکه از سیستم سولار استفاده می کنید حتما بایستی نسبت به این موضوع که برای شستشوی آنها بصورت دوره ای عمل و برنامه ریزی کنید حتما آگاه باشید.

 

ردیاب خورشیدی هوشمند یا ماژولهای خورشیدی هوشمند

ردیاب خورشیدی در واقع سیستمی است که توسط آن مزرعه های تولید انرژی از نور خورشید، بخاطر چرخش خورشید بدنبال زاویه مستقیم تابش می گردند تا بتوانند بیشترین انرژی را دریافت کنند. با گنجاندن سیستمهای الکترونیکی در هر سلول خورشیدی ماژولها بصورت اتوماتیک ردیابی نقطه توان ماکزیمم را انجام می دهند.

نحوه عملکرد پنل خورشیدی و شرایط ساخت

اغلب سلول های خورشیدی از نور خورشید برای تولید انرژی الکتریکی استفاده می کنند. اکثر غریب به اتفاق این ماژول ها از سیلیکونهای کریستالی وافر-محور یا سلولهای فیلم نازک thin-film با سوبسترا کادمیوم تلیورید یا سیلیکون، استفاده می کنند. لایه اصلی سلول که وظیفه انتقال بار الکتریکی را دارد بایستی نسبت به آسیب های مکانیکی و رطوبت محافظت گردد. پنلهای خورشیدی غیرقابل انعطاف هستند اما انواع منعطف آن نیز وجود دارد. ماژولهای خورشیدی اولین در سفینه های فضایی مورد استفاده قرار گرفتند. برای اینکه به ولتاژ مطلوب برسیم بایستی بصورت سری آنها را چیدمان کردن و در صورت نیاز به افزایش آمپر خروجی بایستی بصورت موازی آنها را چیدمان کرد. سیمهایی در این پنلها وجود دارند که وظیفه هدایت جریان الکتریکی به بیرون را دارند و ممکن است حاوی فلزاتی ماننده نقره، مس یا دیگر فلزات رسانا باشند. با توجه به اینکه یک سامانه تولید انرژی الکتریکی بایستی بصورت کاملا منظم بهم متصل باشند لذا بایستی با کانکتورهای قوی به یکدیگر وصل شده باشند. این کانکتورها MC3و MC5 هستند که بایستی در مقابل آب و هوا مقاوم باشند. پیشرفتهای بسیار در زمینه تابش نور خورشید بصورت متمرکز بر سلولهای خورشیدی صورت گرفته است که در آینده نزدیک به آنها می پردازیم.

 

محل نصب سلول های خورشیدی

در مقیاس خانگی اغلب سلولهای خورشیدی را روی سقف منازل نصب می کنند و در مقیاس مزرعه های تولید سلولهای خورشیدی اغلب آنها را روی پایه های و استندهای مخصوص نصب میکنند.

 

تولید کننده های برتر پنل خورشیدی

تولید کننده های برتر پنل خورشیدی در جهان که بیشترین تولید با بالاترین کیفیت را ارائه میدهند عبارتند از:

  1. suntech
  2. sharpsolar
  3. ringli
  4. trina solar
  5. conadian solar
  6. hanwha solarone
  7. sun power
  8. renrewable energy cooperation
  9. solarworld